6.12.2008

Otak Otak 鲤鱼包




オタッオタッというスパイスを含んだ魚のすり身をバナナの葉で包みグリルで焼く、つまみのようなシンガポール料理を拵えた。通常使用する魚はイカンテンギリ(鯖)だが、クセが強いので今回はタラのすり身を使用。すり身にはレモングラス・カフィアライムの葉・ガランガルのピューレを入れて、ターメリックとチリで色づけ。味の決め手となるのは発酵した網エビを干したブラチャン。旨い。自家製のチリソース・サンバルゴレンと一緒に食べた。
Made Otak Otak the other day without using Ikan Tenggiri (used Cod instead). It had a very delicate flavor and because I used a rather delicate flavored fish, I think the flavors of herbs came out very nicely. The result -very soufle-like otak otak! Ate this with Sambal Goreng -very tasty. But I noticed, you do not have to use Ikan Tenggiri nor grill it. Some places use white flesh fish and some place (in Penang) steam them. Authenticity is diverse.

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